Zilveren Pönske!

Vrijdagavond tijdens de opening van de nieuwe residentie, is voor de 4e keer het Zilveren Pönske uitgereikt. Deze prijs is een initiatief van de oud-hoogheden van de Waterpönskes en is uitgereikt aan Fien Lansink. Fien was blij verrast en bijzonder vereerd met deze onderscheiding en heeft samen met haar familie en vrienden genoten van een mooie avond.

Deze onderscheiding heeft ze ontvangen, omdat zij zich gedurende lange tijd vrijwillig heeft ingezet voor de gemeenschap van het Waterpönskesdorp.

Om te beginnen heeft ze zich als bestuurslid 19 jaar lang ingezet voor de Katholieke Vrouwen Organisatie Tilligte, ze wordt andere geroemd als vraagbaak voor allerlei adviezen en als wandelend geschiedenisboek. (Ze weet veel van iedereen en vooral het waar en wanneer kan ze uit parate kennis op lepelen) Op dit moment is ze nog steeds betrokken als actief lid.

Wat ook bijzonder is dat ze al 22 jaar deel uit maakt van het dames- en herenkoor in de Simon en Judas kerk in Tilligte, daarnaast helpt ze mee met het inrichten van de kerststal en de schoonmaak van de kerk.  Onlangs is ze toegetreden tot de pastoraatgroep.

Bovenstaande is al indrukwekkend, maar Fien Lansink is een echt voetbaldier, ze is namelijk al 47 jaar betrokken bij de voetbal, in het begin vooral als supporter van het eerste elftal, later toen ze kinderen kreeg hielp ze ook mee met de jeugdkampen. Daarnaast verzorgt ze met een aantal mensen de schoonmaak van de kantine en kleedkamers. Ze is ook de sleutelbeheerder van de kantine en ze wast de tenues van de verschillende elftallen. Alle voetballers kennen haar als de altijd vrolijke en vriendelijk bar dame. En zo is ze eigenlijk naar iedereen, belangstellend, vriendelijk en gezellig.

Fien, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze verdiende onderscheiding!