Zilveren Pönske 2024

Zondagmiddag tijdens de opening van de nieuwe residentie, is voor de 6e keer het Zilveren Pönske uitgereikt. Deze prijs is een initiatief van de oud-hoogheden van de Waterpönskes en is uitgereikt aan Henk Hartman. Henk was blij verrast en bijzonder vereerd met deze onderscheiding en heeft samen met haar familie en vrienden genoten van een mooie middag.
Deze onderscheiding heeft hij ontvangen, omdat hij zich met passie op allerlei vlakken vrijwillig heeft ingezet voor de gemeenschap van het Waterpönskesdorp.

Vanaf 2016 is hij de kartrekker bij de moestuin ‘De Visserij’ en later ook bij Meinders. De groenten hiervan worden verkocht in het infoschöpke.

Als vrijwilliger is Henk ook betrokken bij de Mariakapel, Henk zorgt er samen met anderen voor dat ook hier de tuin er altijd netjes bij ligt en daarnaast zorg hij ervoor dat de deuren elke ochtend opengaan en elke avond gesloten worden.

Henk houdt niet alleen Maria gezelschap, maar is als collectant en tuinman in de tuin van terra nova en bij de onderhoudsploeg van het kerkhof ook betrokken bij de geloofsgemeenschap Lumen Christi

Zijn grootste trots is natuurlijk zijn familie, maar hij heeft ook passie voor muziek, als carnavalisten kunnen we al behoorlijk lang genieten van zijn beugel en trompet kwaliteiten bij de Dinkeloaskes. Maar ook bij Amicitia (sinds 1988) speelt hij graag een deuntje mee en is hij een van de vele vrijwilligers die mee helpt met de papiercontainer.

Henk we kennen je als een altijd vrolijke man, een echt Dinkeloaske, carnavalist een muziekale feestvierder. Maar ook iemand die van de nood een deugd maakt en overal zijn groene vingers gebruikt. Je bent een echte kartrekker, stimulator en Waterpönske in hart en ziel.

Henk, via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd met het Zilveren Pönske!